dilluns, 26 de novembre del 2007

Montilla reclama, però jo també!

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat un sistema de finançament nou per poder dur a terme les polítiques socials que, segons que ha dit, són ambicioses.
Jo també el vull! i tot l'equip de govern municipal el vol! i també els grups municipals de l'oposició! i estic segur que també la vila d'Arenys en ple!
Fa anys que se'n parla; que s'ha de fer un repartiment diferent; que els municipis necessiten més diners; que l'administració local realitza funcions que no li pertocarien, i no rep prou finançament.
El president de la Generalitat es queixa perquè no té prou recursos per dur a terme polítiques socials, però els alcaldes, els regidors, què reclamen? A qui ho reclamem? al govern de l'Estat espanyol? al govern del país?
No hi ha prou consciència? no es coneix suficientment el problema?... No serà pel fet que als ajuntaments, al parlament català i al mateix govern, al Congrés de diputats, al Senat, al govern espanyol, hi ha els mateixos partits? No deu quedar bé que un alcalde socialista, es queixi d'un govern socialista! i el mateix devia passar als alcaldes convergents quan CIU governava a la Generalitat!
Per què és tan difícil promulgar lleis de finançament de les administracions públiques? de la divisió territorial del país? o la llei electoral? Pels interessos creuats. Però són interessos ideològics o purament de supervivència? Poden els ciutadans sense afiliació política influir des de dins? Aquesta és la qüestió! la pregunta del milió!