divendres, 16 de novembre del 2007

Frau, corrupció i blanqueig de diners

Ho llegia avui a la premsa, en relació a la reunió de l'organització dels inspectors d'Hisenda de l'Estat, en què una de les mesures que proposen aplicar és la d'estudiar i fer un cens dels artistes i esportistes que legalment figuren empadronats a paradisos fiscals, però que exerceixen a l'estat espanyol.
La proposta que apunten és que un cop comprovat que resideixen en aquests paradisos fiscals, no se'ls permeti representar Espanya en cap esdeveniment o competició esportiva. Però no només això sinó que demanen que es faci pública la llista dels residents en aquests estats, i que quan es parli d'ells, es faci públic el país de residència.
Segons sembla, o almenys això pensa l'organització dels inspectors d'Hisenda, al govern no li fa cap gràcia que s'escampi la notícia d'aquesta situació i intentaria amagar-ho, potser per no haver de reconèixer que hi ha un buit legal que afavoreix uns quants privilegiats.
Ho trobo bé, estaria d'acord amb els inspectors d'Hisenda, sempre i quan es tracti a tothom de la mateixa manera. Sense ganes d'empipar a ningú, i recordant que les generalitzacions són gratuïtes i normalment errònies, ens trobem que els assalariats són els que menys possibilitats de frau tenen; els autònoms són més complicats de controlar; els grans empresaris i terratinents, acostumen a tenir mètodes per burlar la llei, encara que això no vol dir que tots ho facin, però dels esportistes d'elit, dels artistes, n'hi ha una colla que fa temps que tenen solucionada la seva trampa fiscal, i això no pot ser, sobretot si estem a favor d'un sistema just i equitatiu de la societat, on tothom pagui segons els seus guanys.
Estaré atent a les accions i reaccions que puguin sorgir d'aquesta notícia i sobretot em fixaré si els inspectors d'Hisenda se'n surten i aconsegueixen implicar el govern, que davant el perill de quedar-se sense artistes o esportistes que el representin, pot tirar-hi cosses. Ja es veurà!