diumenge, 25 de novembre del 2007

El procés participatiu del Pressupost 2008

Aquesta setmana s'inicia el procés participatiu per a la determinació d'una part del Pressupost d'Inversions del 2008. Un procés que haurà de servir també com a plataforma de creació de l'estructura participativa dels pressupostos i plans d'actuació municipals de cada any.
Després d'uns quants anys d'experiència participativa amb la convocatòria de l'Audiència Pública de les ordenances fiscals i el pressupost, volem posar la primera pedra del que haurà de ser la pràctica participativa a Arenys de Mar.
Aquest dijous s'ha convocat a representants de les entitats veïnals i de les associacions que configuren la coordinadora d'entitats, per constituir la Comissió de seguiment del procés participatiu, que tindrà com a primer objectiu la definició del propi procés i l'elaboració de la proposta participativa.
El segon pas del procés serà una sessió informativa amb totes les entitats i consells participatius, prevista per al mes de gener, que servirà de presentació i discussió de la proposta de participació elaborada per la Comissió de seguiment, i també per determinar el qüestionari a presentar a tota la població perquè puguin presentar-hi propostes.
El mes d'abril es convocarà a totes les associacions i les persones que a nivell individual hagin participat amb aportació de propostes, a una jornada de presentació de totes les aportacions rebudes, la priorització i ordenació d'aquestes i la confecció de la proposta final.
El mes de maig es trobarà la Comissió de seguiment per avaluar tot el procés i s'enviarà a les entitats i persones participants la informació de les accions que s'han incorporat en el pressupost.
L'èxit de l'experiència serà el que decidirà la continuïtat de la pràctica participativa a l'hora de decidir les actuacions de l'equip de govern per a cada exercici, i només tindrà bons resultats si hi ha una clara voluntat de la ciutadania en participar-hi, i una actuació dinàmica i transparent per part del govern municipal.
Des de l'equip de govern hi ha il·lusió per iniciar aquesta nova etapa participativa, i tenim ganes d'encomanar-la a tota la població.