divendres, 30 de novembre del 2007

Frikis al poder

Avui llegia la notícia del regidor de la plataforma independent CORI, a l'Ajuntament de Reus, que proposava traslladar, pedra a pedra, la Sagrada Família a Reus, per evitar el seu ensorrament durant la construcció del túnel de l'AVE.
Amb notícies com aquesta, no saps com reaccionar. Per una banda et posaries a riure per l'ocurrència, per sortir-se dels cànons establerts. Però també, si ho penses bé, et fa ràbia per com es banalitza una institució prou seriosa.
El regidor reusenc no és un cas únic; hem vist exemples de tots tipus que han creat situacions esperpèntiques. Ara em ve a la memòria el cas de la Cicciolina; diputada italiana que acostumava a ensenyar un pit en totes les seves compareixences. Després penso en el sistema de llistes obertes que molts defensem i m'adono que, d'aplicar-se, podria representar un trampolí per a frikis, per habituals de les cadenes privades de televisió, en aquests programes tan penosos, on tothom crida i insulta, però que té tants seguidors.
Podríem fer moltes lectures de tot plegat, ja que en el cas que ens ocupa, el regidor reusenc es manifesta contrari al pas de l'AVE pel centre de Barcelona, per la qual cosa, pots pensar que no tot és conya.
Sense perdre l'alegria convé treballar seriosament i no donar peu a vots estranys per a persones esperpèntiques.