dijous, 8 de novembre del 2007

Flaire de corrupció en les adopcions

"CIU afirma que la responsabilitat de les adopcions al Congo és de la Generalitat". Amb aquest títol periodístic es denunciava que la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, derivava la responsabilitat a l'empresa contractada per a la gestió de les adopcions al Congo.
Desconec quina és la realitat i què hi ha de veritat en tot plegat, però hi ha una cosa que és evident i és que quan s'externalitza un servei públic, l'administració ha de vetllar perquè el servei es realitzi correctament, perquè continua essent de la seva responsabilitat. No ens podem rentar les mans tan fàcilment.
Per altra banda, de persones amigues que han passat per un procés d'adopció, m'han arribat queixes per la mala gestió d'empreses contractades per la Generalitat per a la gestió de les adopcions. No sé si la gent ho ha denunciat, perquè sovint quan tens el que esperaves, ja no et recordes de res, però sempre els havia animat a fer la denúncia.
No és la primera vegada que hi ha problemes amb les adopcions, sinó que recordo altres episodis que deixaven molt mal parades a persones responsables de la conselleria.
Fa ràbia que es pugui jugar amb la bona fe de les persones, i encara més si s'utilitzen criatures innocents. No sé fins on s'han d'exigir responsabilitats, però estaria bé que s'expliqués bé tot el que ha passat i qui són les persones o entitats que han fet un mal ús de les responsabilitats que havien assumit.