dijous, 29 de novembre del 2007

Les entitats han respost

Estic content i agraït, i això em dóna forces per tirar endavant el projecte que he dissenyat i que necessita la col·laboració de les entitats i dels ciutadans a nivell particular, els mateixos que avui han respost a la convocatòria que els vàrem fer, i dels molts que convocarem properament.
Avui començàvem el procés participatiu per decidir una part del Pressupost d'Inversions de 2008; un procés que, com ja he dit en aquest mateix blog, pretén ser una prova pilot, però tan important com perquè esdevingui la base del futur participatiu d'Arenys de Mar.
Si la memòria no em falla, havíem convocat a vint-i-vuit entitats i ciutadans, i han estat vint-i-cinc les persones que han assistit a la reunió de constitució de la Comissió de seguiment del procés participatiu. És cert que d'alguna entitat ha vingut més d'un representant, però, exceptuant a quatre entitats que s'han excusat, només n'hi ha hagut dues que no s'han presentat a la cita. Amb aquestes xifres n'hi ha per estar-ne content.
Hem dissenyat el model participatiu d'enguany, i ens hem emplaçat per a una nova reunió que tindrà lloc abans de festes o immediatament després d'aquestes, perquè puguem acabar de decidir les directrius del procés, que s'haurà d'exposar a la reunió on es convocarà a totes les entitats i ciutadans interessats a participar en el procés.
Estem traçant un recorregut interessant, que ens haurà de permetre experimentar un nou sistema de treball, participat, amb informació i deliberació, que complementi la gestió pública en benefici del sentiment de pertinença a una comunitat que vol millorar el seu entorn, físic i humà.