dijous, 22 de novembre del 2007

El defensor del ciutadà d'Arenys de Mar

Al Ple Municipal d'ahir dimecres es va aprovar per unanimitat la nominació de Manel Pou com a defensor del ciutadà de la nostra vila. Després de molts anys de tenir definida la figura del defensor, i d'uns quants mesos d'haver-ne aprovat el seu reglament, l'Ajuntament en Ple ha nomenat el que serà el primer defensor del ciutadà del nostre municipi.
En Manel Pou, per a les persones que el coneixen bé, és un enamorat dels altres i la seva gran afició és ajudar les persones, des de Caritas, de la Comunitat dels caputxins, des de qualsevol lloc i a qualsevol moment.
Quan parlo amb en Manel descobreixo que per ser feliç la millor manera és fent feliços els altres. Amb ell al costat et ve la pau, la serenor, però no us penseu que sigui un home tranquil ni que es deixi intimidar o prendre el pèl. Coneix molt bé els seus drets, i encara més els drets dels altres, i no accepta la prepotència d'alguns o els enganys d'uns altres. Penso que en Manel podrà exercir molt bé aquesta responsabilitat, i que malgrat l'opinió del Síndic de greuges, estic convençut que els vilatans en sortiran guanyant.
El primer que s'haurà de fer és explicar ben bé quines són les seves funcions i per a quins casos es pot recórrer al defensor. Tot i que les seves decisions i informes no són vinculants, de ben segur que seran la veu de la consciència dels polítics i responsables de l'administració local, i contribuirà a eliminar inèrcies poc eficients, i ajudarà a resoldre temes que a vegades queden encallats sense saber massa per què.
Celebro el nomenament i li desitjo molt encert, alhora que espero poder-li posar les coses difícils, evitant al màxim situacions que requereixin la seva intervenció, millorant el servei cap els vilatans i vilatanes.