dissabte, 1 de setembre del 2007

Oposició, sí gràcies

No descobreixo res quan afirmo que la tasca dels grups de l'oposició és important per un bon funcionament de la gestió pública. Al mateix temps, ningú pot oblidar que si s'ha d'exigir una gestió responsable a l'equip de govern, s'ha de fer el mateix amb l'oposició.
Des del mes de juny hi ha un nou govern municipal i una nova oposició, i hem d'entendre que tant govern com oposició han aprofitat els mesos d'estiu per anar dissenyant el treball que duran a terme en aquest interessant mandat. S'ha dissenyat, però també s'ha hagut d'actuar, perquè la maquinària administrativa no s'atura, ni la vida d'un municipi es congela, encara que el ritme sigui diferent.
Si els grups de l'oposició no reclamessin més actuacions i més solucions, no s'entendria. El municipi té prou problemes que reclamen solucions urgents, com per estar amb els braços plegats i esperar que es solucionin. Han estat quatre anys molt negatius quant a gestió eficient, i el municipi se'n ressent. L'alternança política fa que l'oposició de torn tingui massa recent el seu paper protagonista, i la intel·ligència política obliga a mesurar el to de les crítiques, cosa que no ha de voler dir una desatenció de la tasca fiscalitzadora.
El VIA, plataforma independent que va aconseguir que entrés un regidor a l'Ajuntament, s'ha organitzat des del primer dia, per seguir de prop la gestió de l'equip de govern, una activitat que mereix el meu reconeixement. Malgrat tot, i tenint en compte l'experiència de govern del seu cap de llista i actual regidor, no és bo confondre la gent i pretendre reclamar al govern que tot funcioni en un parell de mesos. Si que cal recordar tot allò que no va bé, i demanar i per què no, exigir que el govern treballi per resoldre tot allò que no funciona, però amb seny.
Deia més amunt que calia un treball responsable, i pretendre que el govern faci miracles no ho seria. Girar l'esquena al tocs d'atenció de l'oposició també seria una mostra d'irresponsabilitat per part del govern, i no tindria cap tipus de justificació. És per això que en tot moment tindré molt present les aportacions que faci l'oposició, i estaré obert a qualsevol tipus de col·laboració que sigui raonada i ben intencionada.
Si els grups de l'oposició tenen l'obligació de reclamar allò que no s'ha fet, el govern ha d'informar d'allò que ha solucionat, i avui primer dia de setembre és el millor moment per relacionar uns quants programes i actuacions de la meva responsabilitat que o bé ja s'han iniciat o tindran lloc els primers dies de setembre:

- Bústia municipal a Internet i als diferents equipaments municipals
- Pla d'Acollida
- Pla Integral de Ciutadania
- Pla Participatiu d'Arenys de Mar
- Primers tràmits administratius per Internet
- Futur dels organismes autònoms i els consells municipals
- Organització interna de l'administració: maquinària de mailing, circuit intern de correus, ús de paper reciclat i reducció de les impressions i fotocòpies, aplicatius informàtics per a la gestió de personal, convocatòria d'oposicions de places vacants, impuls a l'Intranet...
- Reunió amb les associacions de veïns
- Reunió amb els veïns del Rial Sa Clavella, per la consolidació del mur d'un tram del Rial
- Reunió amb la junta de l'Associació de Veïns AVANA, per al seguiment de les obres de canalització del Bareu.
- Reunions amb diferents persones del món de les tecnologies de la informació i la comunicació.
- Incorporació al web municipal dels reglaments i ordenances vigents, i també de la informació de tots els tràmits administratius.
- Adhesió a la Xarxa Local per a la Diversitat i la Ciutadania.

i no s'acabaria aquí, perquè al ritme actual podrem avançar en el nomenament del defensor del ciutadà; la creació del servei de Recursos Humans i Organització; la creació de l'Oficina d'Atenció Ciutadana, i si disposéssim de recursos suficients, potser també en el tema de la centraleta municipal, que encertadament reclama el VIA.
Batejava el present mandat com a interessant i és que jo m'ho crec, però això serà possible si govern i oposició fem bé la feina i busquem el millor per Arenys, amb el que tenim i el que podem aconseguir.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Xavier.

Celebro les teves paraules.

El govern sap fins i tot des d'abans del tancament del pacte tripartit que el VIA estava a la seva disposició.

De moment el govern més que precisar del suport del VIA, dona la sensacíó que li incomoda.

Però bé, amb la configuració dels pressupostos i de les ordenances fiscals per al 2008 es veurà quina predisposició té el govern municipal versus l'oposició.

Et recordo que des de principis del mes de juliol no tenim respostes a unes quantes instàncies sobre projectes importants per a la vila. No sé si tu "tens ma" amb els teus companys d'ERC.

Lluís Blanchar