dimarts, 11 de setembre del 2007

La intolerància mobilitza la gent

Ho veiem a la televisió i ho veiem lluny, distant, molt diferent d’aquí, i ho deixem com una anècdota, perquè això no passa ni pot passar aquí, però estem equivocats, molt equivocats. La intolerància és a tot arreu encara que es disfressi de manera diferent, agafant matisos i nivells distints, però al cap i a la fi és intolerància.
Avui ho vèiem a Brussel·les: una manifestació prohibida contra la islamització d’Europa. La demagògia humana és tan gran que s’invoca a la fe cristiana per negar el pa als que professen una altra religió.
Bèlgica i concretament
Vlaanderen tenen un Parlament amb representació de partits xenòfobs que avui lideraven la manifestació, encara que també hi havia moviments pseudofeixistes d’altres països europeus.
Arenys és molt lluny de Brussel·les, però els vicis s’encomanen massa de pressa, i tots estem exposats a caure sota la influència d’actituds poc respectuoses i excloents. És per això que convé estar preparats per teixir una societat cohesionada que respecti tots els costums, vigili pel compliment de les nostres obligacions i garanteixi els drets de tots.
En aquesta tasca hi hem de ser tots, amb el lideratge i exemple de les persones i institucions que en tenen responsabilitat, però de la mà de tots, perquè sinó és impossible. La lliçó de Brussel·les ens arriba avui dia 11 de setembre, diada en que commemorem la derrota davant les tropes de Felip V, però també tenim present el desastre de les Torres Bessones d’ara fa 6 anys. El mal arriba fàcilment, però el bé s’ha de treballar amb ganes.