divendres, 21 de setembre del 2007

102 arenyencs a l'Alguer

Avui ens han reunit a la Biblioteca Popular P. Fidel Fita d'Arenys de Mar per explicar-nos alguns detalls del nostre viatge a l'Alguer. No hi érem tots, però si la gran majoria. Era l'ocasió per acabar de conèixer amb qui compartiríem quatre dies d'octubre, de viatge a l'illa de Sardenya.
Els nostres guies: en Pep Quintana i l'Àngela, si no ho he entès malament, i com no podia ser d'una altra manera, en Pep s'ha convertit en protagonista amb el to que li és característic, i que en el fons li esperes. Amb ell tenim pendent una sortida al Marroc, que hi té la mà trencada; de moment, però, anirem a l'Alguer.
Són cinquanta anys de Biblioteca i durant l'any s'han organitzat diferents actes culturals commemoratius. La sortida a l'Alguer ha estat, al meu entendre, un encert, per diferents motius. Si creiem que la relació entre veïns és important per a la vida d'un poble, el fet que ens reunim 102 arenyencs per viatjar a l'Alguer, i conviure, encara que sigui en pla vacances, forçosament ha de ser positiu per a les nostres relacions veïnals. A més, el lloc escollit no és una ciutat qualsevol. En alguns moments de la història els nostres pobles han estat molt units i encara ara podem presumir de compartir una mateixa llengua, amb diferent intensitat d'ús, evidentment. A més, però, encara hi ha un altre element a destacar: hi anem el pont del Pilar, una festa que no tothom veu amb bons ulls. Nosaltres l'aprofitem per anar a comprovar amb els nostres ulls i les nostres orelles, que el català encara és possible escoltar-lo més enllà del principat.