dissabte, 8 de setembre del 2007

El Dalai-lama a Barcelona

Demà arriba a Barcelona el Dalai-lama que dilluns té previst fer una conferència davant d'unes deu mil persones que hauran pagat vint euros per poder-lo escoltar. No hi ha dubte que el personatge no és qualsevol i ve voltat d'història, llegenda, religiositat i política.
Us haig de confessar que el Dalai-lama sempre m'ha inspirat respecte i admiració. Respecte perquè l'he considerat màxima autoritat i cap visible d'una cultura i una manera d'entendre la vida completament oposada a la nostra, lluitant contra corrent en una societat cada vegada més opulent, envejosa i insatisfeta. Admiració pel seu valor, la seva lluita diària per aconseguir la llibertat del seu poble, el seu carisma, l'elegància i personalitat.
No sé quin és l'atractiu que mourà tanta gent aquest dilluns al Palau Sant Jordi, m'imagino que hi haurà qui tindrà raons espirituals, per altres seran polítiques, n'hi haurà que voldran formar part de la història, allò de dir "jo hi era". Personalment, poc amant a assistir a actes amb massa concurrència de gent, seguiré les notícies que m'arribin i ho guardaré a l'arxiu de la memòria que dedico al Dalai-lama.