dimarts, 4 de setembre del 2007

El nou a tocar ratlla al carrer

Avui ha aparegut el nou "atocarratlla", ple de notícies d'Arenys. Segur que recordareu què vaig escriure arran del número de setembre de l'Agenda. Estic convençut que alguns pensaran el que m'estic imaginant ara: tot són flors i violes. Doncs sí, però no.
És evident que no hi trobareu cap menció als vessaments incontrolats, o la baixada de material per la Riera, per les obres que es fan més amunt... la publicació municipal té la pretensió d'explicar allò que s'ha fet i el que s'està fent. Ho vol fer en clau positiva que no vol dir que tot sigui encertat i vàlid per a tothom. La crítica es fa cada dia, i la veu de l'oposició apareixerà cada mes, perquè és molt important per a una bona gestió municipal.
ATR ensenya allò que no és notícia pel fet que no és extraordinari, o no crea polèmica ni esquitxa a ningú. ATR parla de la feina que es fa dia a dia, el treball de formiga, que no sempre es valora suficientment, però que al final és el que sedimenta les grans mogudes.
Parla de l'Aula de Formació d'Adults, que potser no serà mai notícia de primera plana, però que realitza una tasca molt important per Arenys; de l'Aula d'Extensió Universitària i l'Escola de Música. També parla del Pla d'Acollida que avui ha iniciat els treballs de diagnosi i de la bústia municipal que tant d'èxit ha tingut. I parla de la reforma integral de les cases de Sant Elm, gràcies a la concessió de l'ajut de l'anomenada Llei de Barris, que l'anterior govern va sol·licitar de participar-hi. Parla del CAP, que en aquest mandat es podrà ampliar amb nou serveis, i la possibilitat d'escollir hospital (Calella o Mataró). I parla de fets més vistosos: la gespa artificial del camp de futbol...
Es dóna la importància que es mereixen les decisions que s'adopten al Ple Municipal, amb una breu explicació de cadascun dels punts de l'ordre del dia, i més notícies i informacions.
Tot és en positiu? doncs, és part del treball que hem fet durant els mesos de juliol i agost. Ha estat positiu el tancament de la Riera, els diumenges a la tarda? S'ha actuat amb suficient celeritat davant dels problemes de la Riera? S'ha actuat amb suficient contundència davant d'obres irregulars? Ha estat encertat no malbaratar recursos econòmics, desembussant un pas subterrani quan les previsions meteorològiques anunciaven més aiguats?
Crec que el número de setembre d'ATR no serveix per posar-nos medalles, però potser algú ho creu així, i seria bo que ens digués per què. Jo estic satisfet de la feina que he anat fent, sense que ningú m'ho hagi de dir, perquè sé el que he fet. És per això que només cal explicar-ho, sense cap valoració. Aquest ha de ser, al meu entendre, el treball d'ATR.