dimecres, 8 de gener del 2014

Esquerdes al PP

Arran de la proposta de llei de l'avortament redactada per l'extrema dreta del Partit Popular, hem pogut observar esquerdes entre els 'barons' del partit, encara que no és la primera vegada. S'ha de tenir en compte que un partit construït com un conglomerat, no és fàcil observar-li episodis com l'actual.
La picabaralla entre el PP extremeny i el valencià, pot semblar una ridiculesa, però té el seu valor i importància, com també la té en els enfrontaments interns del PP madrileny, o l'enemistat manifesta entre Aznar i Rajoy, per posar alguns exemples. Ara, però, caldrà veure'n les conseqüències.
Rajoy ha dit que la llei serà revisada i consensuada dins del partit. Com és lògic ni se li acut la possibilitat de consensuar-la amb altres partits, encara que ningú pot no pensar que els tingui en compte a l'hora de deixar el redactat final.
La feblesa del PSOE no ajuda a aquesta inestabilitat. Vull dir que, tot i les esquerdes que puguem observar dins del PP, el PSOE no està en condicions d'aprofitar-se'n, la qual cosa fa pensar que tenim PP per molts anys.