dijous, 2 de gener del 2014

Calatrava, l'arquitecte dels bunyols i les estafades

No hi entenc ben bé res en arquitectura i només em guio pel sentit comú. Si m'enreden quedaré malament, però les notícies que des de fa uns quants mesos, i potser anys, ens arriben són molt poc favorables a qui havia estat l'ídol de l'arquitectura del nostre país (Espanya).
He perdut el compte de la quantitat d'obres que ha realitzat arreu, amb credibilitat internacional, i que tenen problemes importants de manteniment i fins i tot de consistència. La darrera notícia l'he llegit avui sobre el Palau de les Arts de València, que s'ha vist obligat a suspendre la representació operística Manon Lescaut, de Puccini, perquè no està garantida la seguretat dels assistents, ja que ningú no pot assegurar que no hi hagi més despreniments.
I no és això sol el que podria preocupar i preocupa al govern valencià, sinó que es veu que l'obra es va pressupostar en 86 milions d'euros, però el cost final va ser de 478 milions. Esclar... com que ho paga l'administració, ningú se'n fa responsable. És una barbaritat! tots sabem que les obres pressupostades pateixen uns desajustos i sempre costen una mica més, però de 86 milions a 478 n'hi ha un bon tros, i a sobre s'ha de clausurar per despreniments, pocs anys després d'inaugurar l'obra.
Què passa? Aquest senyor arquitecte, que s'ha "forrat" de diners, no té cap responsabilitat? jo penso que sí, però també sé que si hi ha judici, quan es faci pública la sentència ja serà massa gran per anar a la presó, i a més, els diners no els tornarà mai, com ningú no els torna en aquest país de pandereta.
A mi que em perdonin, però aquest senyor és un estafador, que hauria d'estar enrajolat des de fa molt temps, però en el nostre país només van a la presó els miserables. Els rics tenen prou motius per quedar-ne al marge: són rics i amics del PP.