dijous, 16 de gener del 2014

A nivell local, Àlex Acero és la notícia del dia

Avui el Parlament català, amb 87 vots a favor, ha aprovat sol·licitar a Madrid la competència del referèndum. El PP i C's hi han votat en contra, com també 16 dels vint diputats del PSC, els altres 3 que eren al Parlament hi han votat a favor, perquè Àngel Ros, alcalde de Lleida, havia renunciat a l'acta de diputat abans de la sessió plenària.
El resultat era previsible i l'única incògnita era l'actitud dels diputats socialistes, perquè del sector crític finalment no tots han mantingut la discrepància i han votat d'acord amb les exigències de la direcció del PSC. En els propers dies anirem seguint els esdeveniments. Els expulsaran del partit?
Però avui la notícia en l'àmbit local és la renúncia a la cartera de Promoció Econòmica del regidor de Promoció Econòmica. No he dit regidor de govern, perquè encara no m'ha quedat clar si formava part del govern municipal, o simplement tenia la delegació de la regidoria.
Confesso que desconec la feina feta pel regidor durant aquests dos anys i mig de mandat, perquè no ho he seguit prou, però coneixent l'Àlex Acero estic convençut que s'hi ha deixat la pell. No és bo que una persona voluntariosa renunciï a continuar pels motius que ha exposat: discrepàncies amb el funcionament intern de l'Ajuntament.
Com en tot, és des de dins que coneixes com funciona tot i per tant és molt arriscat criticar actuacions quan no tens ni idea de les dificultats en què es troba la persona a qui critiques. Vull dir que des de l'oposició, quan no has estat mai regidor de govern, és molt fàcil criticar. Quan has passat per l'experiència de govern i tornes a l'oposició, l'actitud hauria de ser diferent. El problema és que llavors es fa una crítica intencionada, simplement per interès partidista o personal. 
L'Àlex ha experimentat què vol dir estar a l'oposició i ara governant, i per tant ha pogut entendre moltes coses que abans segurament desconeixia i podia mal interpretar. 
No sé si la decisió presa per l'Àlex Acero és irreversible, però en tot cas espero que des de govern o oposició, continuï treballant per Arenys de Mar.