divendres, 10 de gener del 2014

El PP no ho pot fer pitjor

Entenc que és picar ferro fred, però si no ho dic rebento. La crisi econòmica i la voluntat sobiranista de bona
part dels catalans són dos temes molt presents i que tenen els seus efectes polítics i socials, però el pitjor de tot no és això, sinó la mala gestió política d'un govern que no té alternativa.
És evident que si el PSOE fos actualment una alternativa ferma, cohesionada i coherent, el PP no hi tindria res a fer i segur que perdria les eleccions. El que els pot salvar és la feblesa del PSOE, perquè per mèrits no es mereixen seguir més temps governant Espanya.
No sé si el ministre d'Interior actua amb llibertat de mans i peus, o bé li dicten què ha de fer en cada moment. Pel que he pogut deduir de declaracions i actuacions fetes, penso que és una persona no capacitada per estar al davant d'un ministeri, que no té criteri ni arguments per justificar o simplement explicar les decisions del seu ministeri. Si són obra seva o del president del govern, no li eviten el descrèdit.
El que va passar durant la campanya electoral catalana, es podria entendre com a maniobra política per desacreditar CIU i Artur Mas especialment. En tot cas les explicacions posteriors no el varen deixar gens bé, i tothom va poder veure-hi un descontrol i incapacitat de dirigir el ministeri. 
Ara, però, amb l'actuació de la Guardia Civil al País Basc, al marge de l'error en donar la notícia abans dels fets, i que ja ha sortit el cap de turc, ha estat un greu error tàctic, que Déu faci que m'equivoqui, pot comportar problemes en el futur.
Decididament el PP fa tot el possible per retornar-nos als pitjors temps de l'Espanya del passat, amb una dreta ultraconservadora, anul·lant drets adquirits amb molts esforços, però la mediocritat dels seus ministres farà que tard o d'hora recuperem tot això que ara ens nega el PP, potser ja fora de l'Espanya grisa del moment.