dimecres, 12 de juny del 2013

Una plataforma ciutadana a proposta d'ERC

Encara que amb dos dies de retard, he llegit la notícia que dilluns publicava, a la seva web, l'emissora de Ràdio Arenys: ERC d'Arenys de Mar proposa la creació d'una plataforma ciutadana per a les properes eleccions municipals. Una proposta que tard o d'hora s'haurà de valorar, tenint en compte la tendència a la fragmentació política en les institucions. La pèrdua de confiança als grans partits afavoreix que sorgeixin nous partits i que les porci
ons del pastís siguin cada vegada més petites.
El bipartidisme espanyol no es reprodueix a Catalunya, però tot i així, s'espera que encara augmenti el nombre de partits polítics a les diferents administracions, i a l'ajuntament d'Arenys, amb set formacions representades al Consistori, l'any 2015 podria encara incrementar-se.
Aquesta gran divertitat té, com en tot, la seva part positiva, però també els inconvenients. Aconseguir majories de govern pot arribar a ser un objectiu impossible. La cultura del pacte és interessant, però encara ens falta molt per aprendre.
Però entenc que la proposta d'ERC va més enllà de reunir els partits polítics minoritaris, que tenen elements importants en comú, sinó que també vol arribar a la ciutadania que no està organitzada políticament. Una opció que no sempre s'entén, sobretot per part dels militants d'un partit, però que us asseguro, per convenciment personal, que poden jugar un paper important.
No sé el ressò ni la repercussió que la proposta d'ERC tindrà entre els partits polítics, perquè l'afany de protagonisme existeix i sovint es manifesta de manera irracional. Vull creure que la proposta es fa de manera sincera i que la seva pretensió és aconseguir una plataforma participativa per millorar la gestió política del nostre ajuntament. Ara està molt de moda caminar al marge dels partits, perquè aquests estan desprestigiats, però les modes passen i les persones no mereixen ser enganyades. Si el projecte avança tindrem moltes ocasions per anar-ne parlant.