dimecres, 19 de juny del 2013

El populisme dels partits alena la ignorància dels polítics

La gran dependència del vot, fa que els partits polítics caiguin en el més absolut populisme, fins a l'extrem de conrear uns veritables ignorants, a dins i a fora dels partits. És molt trist adonar-se de la seva falta de respecte en considerar la ciutadania més ignorant que ells mateixos. El problema és que nosaltres no n'aprenem, i caiem en la seva trampa.
Llegia avui que el PP valencià vol que el seu Parlament demani a la Real Academia Española que deixi de considerar el valencià una varietat del català. El PP diu que el valencià prové de la cultura ibèrica. Per al PP el valencià és una llengua amb identitat pròpia, i per tant ja està bé de titllar-lo de variant d'una altra llengua tan diferent (això ho dic jo), i justament del català, que els fa tanta
ràbia! (això també és de collita pròpia).
No cal que us recordi què ha passat amb el català de la franja. Allà han tirat pel dret i li han dit LAPAO. A les Illes Balears, també fan tot el que poden per ofegar el català, que ningú se li acudeixi de parlar de català, això passa a Catalunya.
Trist, molt trist que juguin a polititzar allò que no té arguments polítics. Confio, però que la Real Academia Española estarà a l'alçada de les circumstàncies i no caurà en la trampa que el PP els ha parat. Encara que avui et pots imaginar qualsevol cosa i és possible fins i tot que els senyors de l'Academia els donin la raó, simplement pel fet que al català, ni aigua!