dijous, 13 de juny del 2013

Treballar de bon humor amb en Carles Capdevila

Avui he assistit a una xerrada del director del diari ARA, Carles Capdevila, en què, a nivell d'anècdota, he observat que té més seguidores que seguidors. Suposo que se n'ha adonat. El títol de la conferència era "Treballar de bon humor". Haig de dir que, tret del final, la coda, no ha
sortit la frase, sinó més aviat ha parlat d'altres valors i actituds, tan o més importants.
L'anàlisi in situ i també després de la xerrada, em faria pensar més en "Treball amb esperit optimista", perquè aquest ha estat, al meu entendre, el fons de la conferència. Optimisme i professionalitat amb esperit d'amateur.
Tot i que l'acte anava dirigit a personal directiu, considero que ha fet poca referència a l'actitud de qui té responsabilitat directiva davant del seu equip. Només una mica al final, i en canvi ha prestat més atenció al tema de moda, dels emprenedors. Coincideixo amb en Carles que sembla que tots haguem de ser uns emprenedors, i el cert és que a l'auditori no n'hi havia cap, la qual cosa no vol dir que no hi hagués un conjunt de bons professionals.
Si que ha estat interessant l'apunt del coneixement sobre com tractar les persones en funció de la seva manera de reaccionar. Sovint oblides que no tothom accepta el mateix tracte. A vegades pots ser més dur, i amb d'altres convé utilitzar l'estímul, per arribar al mateix port.
No sé si la conferència ha satisfet les expectatives dels organitzadors ni la dels propis assistents. No es tractava d'una classe magistral, sinó d'un divertimento capaç de fer-nos reflexionar. "Els cansats fan la feina" seria una conclusió d'alguna de les seves reflexions. Un 10% són les persones que fan la feina, com el percentatge d'emprenedors d'una colla, que iguala el percentatge d'emprenyadors. "...si dominen els primers, el grup fa feina, si són els segons, el grup no fa res..."