dissabte, 22 de juny del 2013

Coherència o no del Síndic de Greuges

El Síndic de greuges s'ha manifestat contrari a la seva desaparició en benefici del Defensor del Pueblo, com a mesura de reducció de duplicitats que planteja el govern espanyol i que algú interpreta com a centralització de l'Estat i els seus organismes.
Parlo de coherència del Síndic perquè m'ha vingut a la memòria les visites que l'actual Síndic de Greuges català feia a les comarques desaconsellant als municipis que creessin la figura del defensor del ciutadà. En aquella ocasió el Síndic considerava que ja hi era ell per defensar-nos i no calia crear "duplicitats".
Una vegada més queda demostrat que les coses es veuen segons interessa, i si ara el Síndic de Greuges té tota la raó d'existir, al marge del Defensor del Pueblo, llavors quedava justificada l'existència dels defensors del ciutadà paral·lelament al Síndic.
Per què passa això? És busca l'eficiència o es tenen ganes de centralitzar el poder? Ah! i no es treuen de la boca el terme proximitat al ciutadà. No sé com ho interpreten (?)