dijous, 26 de maig del 2011

Renunciar per coherència

Abans d'escriure el post d'avui he fet una rellegida a les notícies del dia, a Internet. Encara tinc dos diaris per mirar-me i són gairebé les onze. He vist la notícia de la renúncia del cap de llista del PSC a l'ajuntament de Vic, i he pensat que era coherent. Ha encapçalat la llista en diferents ocasions, i no ha aconseguit uns resultats satisfactoris, que s'ha agreujat enguany amb la pèrdua de dos regidors i quedar només dos regidors al Consistori.
M'ha semblat oportú parlar d'aquest acte de coherència i valentia. No necessàriament s'ha d'endur la culpa dels mals resultats, però com a màxim responsable del partit, a nivell local, és bo que ho assumeixi i doni pas a altres persones que puguin intentar fer-ho millor.
La notícia, però no m'ha arribat sola, sinó que he llegit a la web de Ràdio Arenys que a la nostra vila, el cap de llista d'ERC havia pres la mateixa decisió. Els resultats no han estat gens bons per al seu partit, i és lògic que s'hagi plantejat la renúncia. És un encert? Es carrega tota la culpa injustament?
He llegit tota la notícia i hi he trobat alguna afirmació en què no hi estic d'acord. No és correcte dir que el resultat ha estat injust. El resultat ha estat la decisió dels vilatans i vilatanes d'Arenys, i no té res a veure amb la justícia. Estaríem d'acord que el guanyador de les eleccions, el senyor Fors, digués que el resultat ha estat injust? Ho podria dir perquè ha estat el pitjor resultat de CIU a la nostra vila, i ho ha estat en un moment de glòria del partit. 
No s'hi val a carregar les culpes als altres. Cadascú ha de carregar amb els seus propis errors, i és bo fer una autoanàlisi, per esbrinar en què s'ha fallat. Estic segur que el senyor Jordi Pera trobarà motius perquè alguns vilatans els hagin tret els vots. Com també els trobarem tots els que hem format part del govern, i també l'oposició.
Arenys ha parlat i ha dit que el PSC es quedés amb quatre regidors, ICV en guanyés un, i ERC en perdés dos. Voler jutjar la decisió dels electors és posar en dubte el propi sistema democràtic.
Celebro que la regidora Annabel Moreno entri finalment al Consistori, perquè estic convençut que des de l'oposició o des del govern, podrà continuar fent bona feina per Arenys.
Un càrrec públic està disposat a sentir-s'ho dir tot, però això mai serà una excusa per justificar les pròpies febleses. Si aconsegueixes la pau interior per la feina realitzada, que mai és perfecte, ho has aconseguit tot.

1 comentari:

Marc Soler i Colomer ha dit...

Em sumo a l'opinió d'en Jordi Pera en relació a la injustícia del càstig que ha patit Esquerra Republicana de Catalunya a Arenys de Mar i per tant discrepo, Xavier, que no es pugui titllar (en clau d'opinió) d'injust aquest resultat. Opinar d'aquesta forma no és jutjar l'electorat ni tampoc no és qüestionar el sistema democràtic.

L'electorat no té la condició d'infalibilitat, en tant que suma d'individus. Per tant, és legítim que algú pugui considerar que el càstig a ERC és excessiu i desproporcionat. Falta perspectiva per reconèixer que l'obra de govern (on ERC hi ha participat de forma decidida i valenta) ha estat ben enfocada.

En tot cas, des del mateix vespre del 22m hem començat a treballar per aixecar-nos d'aquesta ensopegada i difícilment ho farem fent confiança a qui no ha estat prou lleial al “seu” equip.

És poc probable que ERC aporti la seva experiència (que evidentment tenen tant en Jordi com l’Annabel) per facilitar una aritmètica que a hores d’ara es manifesta força complicada.

Salutacions

Marc Soler i Colomer