diumenge, 8 de maig del 2011

Reconeixement a dues entitats arenyenques

L'Aula d'Extensió Universitària de la Gent Gran i l'Associació de Dones per la Igualtat, han recuperat la memòria històrica de l'Arenys del 20 al 60 del segle passat, amb un llibre que ha coordinat la professora d'història Pilar Arroyo. Aquest matí, al teatre Principal, han fet la presentació del llibre i el documental que l'acompanya. Un seguit d'entrevistes a arenyencs nascuts aquí o vinguts de fora, però ben arrelats. 
Es tracta d'un llibre que explica la història dels nostres avantpassats, en una època difícil, sobretot arran de la guerra civil i la postguerra, tant o més complexa, i que va acompanyat d'un vídeo elaborat per Ràdio Arenys, amb muntatge del seu director.
Si ahir celebràvem els 50 anys de l'escola Joan Maragall, avui hem retrocedit fins l'any 1920, de la mà d'uns personatges que han deixat de ser anònims, per relatar-nos les seves vivències, creences i lluites, per tirar endavant en una societat feixuga, sense les comoditats que tenim nosaltres, però amb tanta o més il·lusió.
Les dues entitats que han estat al darrere, a part de Ràdio Arenys, demostren la importància de la societat civil organitzada. Donen sentit a l'associacionisme per créixer, aprendre i caminar junts per fer més rica la societat on vivim. Surten de les típiques entitats que només es mouen a partir de subvencions públiques, per anar fent la viu viu, i es constitueixen en fonts culturals i alliçonadores del bé comú, del bé social.
Hem de felicitar totes les persones que dia rere dia alimenten el sentit d'aquestes dues entitats, i animar totes les altres a seguir les mateixes passes, per fer un Arenys més ric, culturalment i social. L'Enhorabona a l'Aula d'Extensió Universitària i a l'Associació de Dones per la Igualtat, i als seus socis i membres de junta, i moltes gràcies a Ràdio Arenys per la seva col·laboració en aquests projectes tan interessants.