dijous, 12 de maig del 2011

Parèntesi en la campanya

Avui els partits polítics de moltes comunitats i municipis han decidit fer un parèntesi dins la campanya electoral, com a mostra de dol i respecte a les víctimes i afectats dels terratrèmols d’ahir a Llorca. Uns terratrèmols que segons la classificació dins l’escala de Richter, no semblava que havien de tenir les conseqüències que realment han provocat. De moment es comptabilitzen nou víctimes mortals i gairebé 300 ferits.
L’aspecte que tenia la ciutat de Llorca feia pensar que el terratrèmol havia estat molt més fort, perquè han estat molts els edificis que han patit danys estructurals importants, sobretot a planta baixa i primers pisos. Uns desperfectes que de ben segur farà que s’hagin de demolir una bona colla d’ells.
De moment els maldecaps per als afectats estan assegurats i costa d’imaginar la situació en què es troben, de posar-te a la seva pell i enfrontar-te a les dificultats que tindran per recuperar l’estabilitat econòmica i de salut. És un sentiment de dolor per la pèrdua de vides humanes, i les conseqüències de quedar sense l’habitatge, però també, encara que sembli molt egoista, aquella por de poder-t’hi trobar algun dia.
No podem estar sempre pensant en la possibilitat de patir catàstrofes, però quan aquestes succeeixen és bo aturar-te a pensar sobre la fragilitat dels humans, i amb quina facilitat et poden canviar la vida. Ens han d’ajudar a ser més solidaris i preocupar-nos més pels altres.
No sé si la suspensió, avui, de la campanya electoral té sentit, però és una manera de dir que la vida de les persones està per sobre de tot, també del futur polític dels nostres municipis.