dissabte, 28 de maig del 2011

Desarmar la PxC

Arran de l'entrada de PxC amb 67 regidors i regidores a diferents consistoris catalans, tothom ha volgut descobrir els protagonistes. A diferència del que és habitual, és a dir, coneixes unes persones que es fiquen en política i entren als partits polítics, en el cas de PxC acostuma ser al revés. Entra un nou partit polític i la feina és teva per saber qui són els regidors. No em refereixo a les llistes fantasmes, perquè en aquest cas són persones que viuen a l'altra punta del país.
A Mataró, les publicacions de la vila han publicat les fotografies dels nous regidors i regidores. En el cas de PxC, que n'han entrat tres, només hi ha la fotografia de la cap de llista, que figurava a les cartelleres de la campanya, encara que sembla que força maquillada. Dels altres dos...
Hi ha, però alguna excepció, i en aquest cas em refereixo al cap de llista de la ciutat de Vic, el líder de la Plataforma, el senyor Josep Anglada. Us recomano que llegiu l'article de l'Albert Om, a l'edició d'avui de l'ARA. El retrata perfectament. Jo no ho hauria fet millor: "el pinxo del barri".
No sé l'historial dels nous regidors de Mataró, però sí que hem sabut alguna cosa del nou regidor de Badia. Detingut per haver robat xecs-restaurant, per valor de 70.000 euros. Detingut en companyia del número 6 de la llista. Vull pensar que no necessàriament els representants d'aquesta Plataforma tenen un fons delictiu, o molt poca cultura (recordo l'entrevista radiofònica a la cap de llista per l'Espluga de Francolí). Però el cert és que el seu discurs és monotemàtic, sense arguments i a més fals. I conec el currículum del senyor Anglada, breument ressenyat en l'article de l'Albert Om, abans esmentat.
Caldrà veure el paper que faran aquests 67 regidors i regidores de la Plataforma, però és cert que el seu èxit ha servit com a toc d'atenció a la manera de tractar la immigració fins ara. Segur que la seva irrupció a l'activitat plenària de molts ajuntaments, servirà per reflexionar i, probablement, canviar la política immigratòria. Hi ha municipis que s'ha ignorat la realitat de la immigració, i a d'altres llocs, s'ha treballat molt l'acollida i formació dels nouvinguts, però potser ha mancat un treball més present en el barri per a la convivència. 
Tots som responsables d'evitar una fractura social al nostre municipi. No ho podem deixar tot a les mans dels polítics de torn, perquè és una problemàtica que ens afecta a tots i ens implica. Caldrà intensificar els esforços per aconseguir una plena convivència a tota la ciutat, i els polítics locals no podran ignorar-ho. Només d'aquesta manera podrem inutilitzar la veu de PxC, provant que no hi ha motiu per alarmar-nos. Voler tapar la boca de la Plataforma, és enganyar-nos i no solucionar el problema. Cal ser actius, eficaços i contundents. Llavors la Plataforma caurà pel seu propi pes.