dissabte, 2 d’octubre del 2010

XI Convenció de Ciutadans pel Canvi

Avui hem participat a la onzena convenció de CpC, a Barcelona, que s'ha iniciat amb la benvinguda de l'alcalde Hereu, i ha acabat amb la intervenció de la consellera Montserrat Tura. A darreres hores de la tarda hem comptat amb la presència del conseller Ernest Maragall, els diputats Jaume Bosch i Dolors Camats, d'ICV, i el regidor de Barcelona Jordi Portabella, d'ERC.
Enguany es tractava de valorar l'estudi realitzat per l'Institut de Govern i polítiques públiques (IGOP), sobre el treball  "100 Canvis pel Canvi", un document de propostes polítiques aprovat el 2003 i que CpC va aportar al programa electoral del PSC. L'estudi de l'IGOP ha analitzat el grau de compliment d'aquestes propostes, i la nostra feina era valorar aquest grau de compliment. Joan Subirats, director de l'IGOP, n'ha fet la presentació.
Una convenció, amb tots els actes protocolaris i formals, no permet avançar massa la feina, i per això es fa necessari emportar-se la feina a casa. Això és el que ha passat després de treballar cada comissió i posar-ho en comú.
Avui també, es tractava d'escollir la Junta Rectora i la presidència de CpC, i s'havien presentat 11 ciutadans, que han tingut temps per poder explicar els motius pels quals optaven a l'elecció. A la sortida de la convenció la nostra entitat tenia una nova Junta, molt renovada respecte a l'anterior, amb algun dels membres, representant del sector més crític de CpC.
L'elecció de la Junta ha estat més o menys accidentada, però això és un tema que s'ha de resoldre a dins de l'entitat, i ha de servir per reflexionar tots plegats la nostra actitud, els nostres valors i el paper que cal jugar a cada moment i en cada situació.
La intervenció final de la consellera Tura ha consistit en una reflexió sobre la necessitat de deixar-nos de foteses i assegurar un govern d'esquerres per sortir de la crisi i evitar que sigui la dreta que, segons la consellera, no beneficia la gent més necessitada, sinó que afavoreix que s'ampliï les diferències econòmiques.
Tura ha justificat, sense dir-ho, el segon lloc a les llistes del PSC per a les eleccions de novembre, per la importància de mobilitzar el més gran nombre d'electors possible i deixar de banda friccions o suspicàcies. He vist a una consellera molt enèrgica, preocupada per les enquestes, però convençuda de ser la resposta ideal que necessita el país, reclamant que s'expliqui tota la feina feta, per sobre de picabaralles.
Ens hem donat un parell de mesos perquè els membres de la nova Junta assumeixin el seu nou paper dins de CpC, i en el cas d'Àlvar Roda, la presidència.