dijous, 21 d’octubre del 2010

Èticament deplorable

ERC no vol que l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat cedeixi un equipament públic a la Plataforma per Catalunya, de Josep Anglada, per la realització d'un acte polític de precampanya. ERC titlla la Plataforma de xenòfoba i racista, i que només aconsegueix trencar la convivència.
No hi ha dubte que el discurs polític de Josep Anglada i la seva Plataforma és populista i racista, però ningú li pot negar la seva capacitat d'engrescar persones, per ignorància o pocs principis ètics. Es tracta d'aprofitar-se dels problemes i els errors, de la mateixa crisi econòmica, per mobilitzar descontents contra unes persones arribades de fora, però per sobre de tot persones.
El meu disgust més gran dels resultats electorals de les municipals de 2007 va ser l'èxit obtingut per Josep Anglada a Vic. La seva Plataforma és la segona força política d'aquest mandat, encara que arraconada per la resta de partits polítics, avergonyits pels vots obtinguts.
La Plataforma per Catalunya és legal, i per això no hi ha possibilitat legal, encara que sí ètica, de prohibir-li manifestar-se i organitzar actes públics. Crec que caldria anar a fons i en tot cas intentar aconseguir que el partit polític es declarés il·legal, i per tant no es pogués presentar a les eleccions.
No podem culpar l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat per deixar les instal·lacions públiques, encara que li dolgui, com de ben segur li deu passar. Paral·lelament hem d'aprendre argumentacions que convencin les persones que votar la Plataforma és votar xenofòbia, racisme i totalitarisme, i el més important de tot, saber explicar que aquest vot és un vot perdut, perquè no té cap sortida, perquè és anar en contra de la realitat del moment, de que no hi ha marxa enrere, sinó que el nostre poble és divers, i que lluny de ser un problema és una oportunitat de créixer com a civilització.
Podem protestar l'organització d'aquests actes, però per sobre de tot hem de ser capaços de convèncer la ciutadania que el camí de la Plataforma és un camí equivocat, que només porta dolor i cap solució. Defensar la Plataforma no és defensar ni la classe obrera ni els menys afavorits, ni els aturats ni els desvalguts. Defensar la Plataforma és reviure episodis xenòfobs que els europeus recordem molt bé.