dijous, 28 d’octubre del 2010

Diada de la gent gran

Avui ha tingut lloc una altra activitat del conjunt d’actes programats aquest mes d'octubre, per a la gent gran. Ens hem trobat a l’Ateneu per celebrar, un any més, la diada de la gent gran. Un berenar amb molt bones postres, i l’animació d’en "Ramon", que tots recordem pel seu pas per TV3, al programa Filiprim, amb el paper d'operari.
Precisament he estat parlant amb ell durant el berenar, abans que pugés a fer la seva actuació, i hem recordat la mort de l’avi de Filiprim, en Llàtzer Escarceller. Estava preocupat per la col·locació de la gent. Notava que el públic quedava molt espaiat i massa lluny d'ell. També em comentava que no era un públic fàcil per ell, encara que segur que se l'estimava molt. I hem parlat de política, que es veia que era un tema que li agradava. Era molt crític amb els presidents de la Generalitat i del govern de Madrid, i una mica nostàlgic, recordant polítics d'anys enrere.
L'actuació d'en "Ramon", l'operari de Filiprim, ha fet riure a molta gent, doncs sap molt bé quins temes cal tocar segons el públic que té davant seu.
Al final de la festa han improvisat una mica de ball, però la veritat és que no ha tingut gaires seguidors, un d'ells l'alcalde, a qui han tret a ballar malgrat que sempre diu que no en sap. Jo hauria de dir el mateix, perquè no ho he fet pràcticament mai. Em caldria seguir algun curs, perquè trobo que és interessant saber ballar, però em moro de vergonya, i en aquests moments no trobaria temps per fer-ho.
He parlat amb alguns avis, i estaven molt contents. Els avis són agraïts i cal agrair-los el que han fet per nosaltres, i que alguns d'ells encara fan, com per exemple: de cangurs. Una àvia venia per primera vegada sola, després de la mort del seu marit. D'alguna manera es disculpava de participar de la festa després d'haver perdut el marit.
Ha estat una festa senzilla, amb dos petits parlaments, de la regidora de Gent Gran, la Maribel, i de l'alcalde. Suficient com per recordar els avis que pensem en ells i que volem agrair-los tot el que han fet per les nostres famílies i per Arenys.