dijous, 30 d’abril del 2009

La cultura prescindible

Avui he llegit que la presidenta de la comunitat autònoma de Madrid, la senyora Esperanza Aguirre, havia decidit suprimir la conselleria de Cultura com a mesura d'estalvi per a la crisi que patim. A partir d'aquí em poso a analitzar què hi ha que no acabo d'entendre, o què és el que no encaixa amb els meus esquemes.
Si una cosa semblava que havia quedat clara era que l'Estat espanyol havia transferit totes les competències en cultura, a les comunitats autònomes, i que per tant el següent pas era suprimir el ministeri de cultura. Això no ha passat, sinó que més aviat semblava que el ministeri anava assumint més competències i entrant a formar part de més fundacions i patronats.
El que no trobaríem massa lògic és que fos una comunitat autònoma la que eliminés la conselleria, la qual cosa semblaria voler dir que es deixa de fer política cultural, a no ser... a no ser que l'estat fos suficientment actiu com per substituir el govern autònom, i això, evidentment, només pot passar a la comunitat autònoma de Madrid, on l'estat ja se n'encarrega prou que no hi falti res.
M'agradarà veure com continua, encara que d'entrada no crec que estiguem parlant de grans estalvis, si només es tracta de reduir el sou d'un conseller, o com a molt dels seus tres o quatre càrrecs de confiança.