dissabte, 18 d’abril del 2009

Partits de govern, partits d'oposició

Parlar d'ERC no és cosa només dels seus militants i simpatitzants, perquè ERC forma part del govern, i per tant és govern, tant a nivell nacional com local, encara que en aquest darrer cas penso més en les persones que no pas en el propi partit. Si ERC és govern importa molt què passa a dins el partit per les repercussions que poden desprendre's i per tant no estem ficant el nas a casa dels altres.
El senyor Carretero, que qui em segueix el bloc sabrà que no és sant de la meva devoció, torna a ser protagonista al manifestar la necessitat de crear un nou partit independentista, perquè no està d'acord amb la trajectòria de la cúpula del partit. Res a dir, doncs, només faltaria que no es pogués discrepar, sobretot en un partit assembleari, però precisament per ser assembleari, és més fàcil que els dirigents siguin clars representatius de la majoria del partit, i per tant menys discutibles les decisions que prenen.
Hi ha persones que no entenen què representa ser partit de govern ni quines diferències hi ha amb ser partit d'oposició, algú fins i tot creu que quan són al govern, renuncien als seus principis o els traeixen, però no és així, sinó que els partits de govern han de posar per sobre de tot el govern i si no ho volen, han de renunciar-hi. L'estabilitat de govern és necessària per poder governar amb idees clares, coherència i eficàcia, i tot el que ho posi en perill s'ha d'eliminar, ja sigui prescindint de persones o de partits sencers.
ERC és un partit que no ho té fàcil ser al govern, però penso que hi pot fer bona feina, i això ho hauria d'entendre tota la militància, i oblidar-se d'actituds estrafolàries i radicals. Probablement el senyor Carretero farà bé d'impulsar la creació del nou partit, però conscient que serà un partit d'oposició, fent feina d'oposició, comptant amb ERC dins el govern nacional.