divendres, 3 d’abril del 2009

Tradicions festives

La trobada d'avui al Grup de Debat i Tertúlia ha estat interessant, i en Jordi Navarro ens ha fet una exposició clara de la situació de crisi que estem vivint, amb una descripció històrica del recorregut que s'ha fet fins arribar a la situació actual.
Sempre que torno d'un debat o conferència, m'agrada pair tot sol el que he escoltat, abans de parlar-ne expressament, encara que, com és el cas d'avui, n'hagi obtingut una bona impressió.
Aquest cap de setmana, hi ha dos esdeveniments que acostumen anar acompanyats de la pluja. Em refereixo al Mercat del Ram de Vic, i l'Aplec Sardanista d'Arenys de Mar. Això no vol dir que desitgi que continuï la tradició, però he vist la previsió meteorològica i no descarten algun ruixat.
Durant molts anys el Mercat del Ram de Vic era la veritable festa major de la ciutat, sobretot perquè la festa del patró de la ciutat, el cinc de juliol, servia més perquè els vigatans marxessin de vacances, sobretot a la platja, que no pas que es quedessin a celebrar la Festa Major. En els meus darrers anys per Vic, i sense que el Mercat del Ram hagués perdut protagonisme, la Festa de juliol va millorar en assistència i en la programació d'actes.
Avui, vigília del Mercat, s'inaugurava el túnel de Bracons, després de sis anys d'obres i molts més de polèmiques. Sens dubte, i ja en parlava un dia en aquest blog, el trajecte Vic-Olot s'ha reduït notablement, passant de 52 quilòmetres a uns 15 (si no estic equivocat), però sobretot perquè la carretera que fins ara s'utilitzava està plena de giragonses. Tinc ganes d'anar-hi aviat i poder gaudir del paisatge, amb la confiança que l'impacte ambiental hagi estat el mínim.