dilluns, 6 d’abril del 2009

Dolor a Itàlia i incertesa a Espanya

Avui era un dia per parlar dels rumors sobre els canvis en el govern de Madrid, però no podem deixar de banda la notícia del dolor que està patint Itàlia amb la mort de tantes víctimes del terratrèmol. Davant d'aquests successos no hi ha comentaris que valguin i només pots mostrat-te solidari, sabent que no hi pots fer res.
Caldrà esperar uns dies per conèixer la magnitud dels desperfectes, i sobretot el nombre final de víctimes, morts i persones sense casa i recursos. Si bé és cert que davant de situacions com aquesta augmenten les mostres de solidaritat i aportacions econòmiques, no podem oblidar-nos que queden moltes famílies tocades, amb situacions a vegades irreversibles.
Zapatero, que avui esquivava les preguntes sobre la remodelació del govern, ha mostrat el seu suport al país veí; un Zapatero que, si s'encerten les quinieles, descol·loca una mica amb alguns dels noms que sonen. Penso en l'actual president de la Junta d'Andalusia com a ministre d'Administracions Públiques, o bé el nou ministre José Blanco... no veig que Catalunya en pugui sortir massa afavorida. Més aviat penso que són unes persones que no ens estimen massa i que encara reforçaran més el sector dur del PSOE en front de somnis federalistes.
I amb tot això els problemes de sempre continuen sense avançar ni resoldre's. El finançament va esperant temps millors i la sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut...