divendres, 1 de maig del 2009

Primer concert d'un ramat musical d'ovelles al Lluçanès

Sí, ho heu llegit bé!, i si voleu més informació la trobareu a Vilaweb, a la seva edició de Vic. Sempre hi ha qui té imaginació i que de tot en treu suc. Em direu que es tracta d'una evidència, però organitzar el concert té la seva gràcia, i segur que tindrà els seus seguidors.
Segons diu la notícia, l'ideòleg i director, en Martí Ruiz, ha creat un conjunt d'esquelles, afinades en diferents tons musicals, que col·locarà de manera aleatòria a les ovelles, i que amb el seu moviment produiran el so. La voluntat és que la idea s'escampi i es pugui organitzar un cicle de concerts a diferents pastures del país.
En el moment de llegir la notícia m'ha vingut a la memòria un seguit de records dels meus estius a Cantonigròs, que per cert, divendres passat vaig retrobar una persona coneguda, llavors era una nena, després de quaranta anys ben bons.
Al prat de can Rifà, on anàvem a jugar a "pichi si vale" (no ho havia escrit mai, però ho pronunciàvem d'aquesta manera), anys després hi vàrem veure pasturar les vaques de Les Planes; o bé pels prats entre el Bach i la font del Faig; també a sobre de la font del Rajolí, al camí vell de Tavertet, per Sant Corneli.