divendres, 24 d’abril del 2009

Presentació d’una guia arenyenca

He assistit a la presentació de la Guia d'escriptores i il·lustradores d'Arenys de Mar, a càrrec de l'alcalde, Ramon Vinyes, la regidora de la dona, Lorena Estrada, i de tres representants de les protagonistes: la Carme Buixalleu, la Teresa d'Arenys i la Nathalie Pons.
Un acte lligat al dia del llibre, amb un component reivindicatiu, però al mateix temps de reconeixement a unes arenyenques de naixement o d'adopció - això ha dit l'alcalde que, com jo, som arenyencs adoptats - per apropar-nos una mica més a unes persones que potser coneixem, però no pas per la seva faceta d'escriptores, si més no alguna d'elles.
Hi ha hagut debat i han sortit temes interessants, que podien originar fàcilment tertúlies engrescadores. Per què una guia de dones arenyenques i no d'homes i dones? continuant per aquest camí podríem arribar a parlar del per què d'una regidoria de la dona. No hi havia postura unitària, sinó que la Magda, per exemple, ha insistit que encara hi ha molt masclisme per la qual cosa quedava justificada una guia com la que es presentava. També s'ha apuntat la diferència entre professionals de la literatura i professionals que es servien de la llengua.
S'ha parlat de la importància de conèixer la llengua, la gramàtica, vocabulari... jo entretant pensava que era molt atrevit d'escriure diàriament i en obert, sense tenir una base prou sòlida per expressar-me amb cert gust i nivell, però, per contra, creia que tothom té dret a expressar els seus pensaments, i en tot cas són els lectors els que faran la selecció.
I una pregunta interessant: Per què?
Ens la fem mai aquesta pregunta? hi trobem sempre resposta?
Ha estat un acte senzill, però amable, i el treball presentat, interessant i lloable. Demà més.