dimarts, 21 d’abril del 2009

Ha vingut, però convencerà?

He arribat a casa i després de sopar lleugerament, com acostumo a fer darrerament, he corregut a veure les notícies del dia, per si deien alguna cosa de la visita del ministre, una visita que tothom s'ha posat a la boca i de la qual se n'ha creat moltes expectatives, si més no els optimistes, els crèduls, els que encara tenen fe.
El primer que he vist ha estat la notícia que el model Q3 de la marca Audi es fabricarà a Martorell. Amb el conjunt de notícies que corren, aconseguir que una fàbrica no tanqui, o no redueixi l'ocupació, és tot un èxit i val la pena celebrar-ho. Sembla ser que és una notícia informal, però que demà la companyia ho anunciarà.
Ha estat dur per totes les persones implicades i cal valorar l'esforç per aconseguir-ho. El nostre país necessita assegurar aquestes industries on hi treballa tanta gent, per aconseguir frenar el ritme de creixement de l'atur.
I el ministre? doncs sembla ser que ha vingut i que ha parlat amb el president, i li ha reconegut que no pot ser que Catalunya rebi recursos per sota la mitjana, com està passant ara, i d'alguna cosa més hauran parlat, però la pregunto que em faig i suposo que es fa tothom, és: es complirà el que diu l'Estatut? Si El Congrés de Madrid el va votar, per què no es compleix?
La premsa diu que si abans de l'estiu hi haurà l'acord del finançament... i tot allò que fa tants mesos escoltem i ja no ens ho acabem de creure. Confio, i espero no haver de penedir-me'n, que el govern català estarà a l'alçada de les circumstàncies i no ens defraudarà.