dilluns, 25 d’agost del 2008

Passejant tot observant

Feia dies que no hi anava i m'he trobat amb el remenament de sorra, la que s'extreu del final de la Riera es pot aprofitar per consolidar el camí de mar. L'assignatura pendent que continua pendent, però amb la il·lusió que ja falti menys. Ens agradaria poder passejar pel costat del mar, sense obstacles, de manera planera.
M'he trobat amb persones que, tot i admetre que no és una solució definitiva, el fet de poder accedir a la platja de la musclera és positiu, i sobretot tractant-se d'un camí de sorra, sense gaires pretensions. M'imagino que hi ha persones que prefereixen el passeig dels anglesos, però contra gustos no hi ha regles.
M'he adonat que és urgent la construcció dels espigons al final de la riera, que ens han d'ajudar a mantenir la platja al davant de l'estació de ferrocarril. Les obres d'accessibilitat a la platja a través del procés participatiu són resultones, però no podem perdre més platja.
Per la banda del port veig que cada vegada posen més obstacles. Ara has de passar per sobre les roques, al començament. Ho he trobat força desmanegat; ho recordava més net i endreçat. No sé si es tractava d'un fet casual o és el normal.
Parlant d'endreça i neteja, caldria que des de casa ensenyéssim els nostres fills a llançar els papers i plàstics a les papereres i no a terra. La placeta de l'Església es neteja cada dia, però no hi ha dret que a la tarda-vespre ja es vegi bruta i plena de papers, pipes i plàstics. Probablement s'ha de millorar el sistema de neteja, però si no canviem aquests mals hàbits, poca cosa aconseguirem.
I posats a demanar, podríem col·laborar fent notar aquells desperfectes que observem a l'espai públic, amb una trucada, un carta a la bústia municipal... encara que no ho pugui semblar, resulta molt útil, i si veiem que el que camina davant nostra llença un objecte a terra, fem-li, educadament, l'observació.