dijous, 14 d’agost del 2008

Els gegants surten de gresca

No sé a partir de quan es pot penjar l'etiqueta de "tradicional", ja que normalment ens hi referim quan es tracta de festes que sempre hem vist. Aquest no és el cas de la sortida nocturna dels gegants d'Arenys de Mar, que vàrem veure iniciar-se no fa massa anys, però que des del primer dia ja no s'ha deixat de fer.
Desconec també si hi ha alguna altra població que realitzi una sortida com la d'Arenys, però en tot cas us animo a participar-hi, si no pot ser enguany, perquè és massa just, segur que l'any vinent hi sou a temps.
Avui, doncs, sortirem a passejar darrera els gegants de la vila, recorrent diferents carrers amb sorpreses incorporades que fan més entretinguda la caminada.
Els geganters d'Arenys se les empesquen totes per incorporar cada any alguna novetat que no converteixi la sortida en una rutina, i engresqui els vilatans a sortir de casa en vigília de festa.
Comença un cap de setmana llarg i intens, amb festes i festetes a diferents indrets de la vila, i amb el punt central de la festa de Sant Roc, amb tots els macips, macipes, macipets i macipetes ruixant els vilatans en el seu compromís del vot de vila al Sant que ens va alliberar de la pesta.
Si teniu temps, us aconsello que vingueu per Arenys a gaudir de la Festa. Podeu trobar més informació a la web municipal.
Permeteu-me que incorpori un recordatori dirigit a la població de Cantonigròs, que celebra la festa major el dia del seu Sant patró, Sant Roc, però que enguany, amb la recent mort de mossèn Josep, no serà el mateix i en algun racó o altre es podrà apreciar un buit que costarà molt d'omplir.