divendres, 1 d’agost del 2008

El desplegament de la TDT a la tardor

Ahir us en parlava i avui ha tingut lloc la primera sessió dels Vespres digitals, a càrrec d'en Jordi Marín, a qui cal agrair la seva participació i clar exposició del què és la Televisió Digital Terrestre de proximitat, amb l'exemplarització de Maresme Digital.
A l'acte hi havia una vintena de persones, la majoria alumnes aplicats dels cursos que organitza la regidoria de Societat de la Informació, a càrrec d'arenys.org, amb dues persones de qui els alumnes només en parlen amb elogis, la Isabel Artero i la Míriam Farelo.
S'ha parlat de Televisió Digital i evidentment s'ha aprofitat per parlar dels problemes de recepció de la televisió, tant analògica com digital a Arenys. I hi ha bones notícies, ja que la Generalitat ha jugat fort per avançar en l'apagada analògica, amb un reforçament i garantia de qualitat de sintonia de la tdt a tot el territori.
Avui se'ns ha dit que els televisors que tinguin les antenes de televisió encarades a Arenys de Munt, i en aquests moments ja estiguin veient bé els canals de televisió de la Corporació Catalana, en tdt, el mes de novembre d'enguany, i fins i tot potser abans, podran rebre perfectament tots els canals digitals que s'emeten al país, a nivell nacional, i els locals de la nostra comarca.
Les antenes que estiguin encarades a Collserola, continuaran amb problemes, i pot ser molt bé que només encarant-les a Arenys de Munt ja tinguin resolt el problema. En quedaran d'altres, que no tenen visió directa a Arenys de Munt que trigaran un temps més a poder rebre en condicions la televisió digital. L'analògica, senyors, s'acaba.
Aprofito l'avinentesa per manifestar el meu rebuig i menyspreu cap a la persona que avui, segons m'han dit, ha manifestat a Ràdio Arenys que la televisió no es veia bé a Arenys de Mar, perquè hi havia un funcionari municipal que tenia els diners en un calaix.
Afirmacions com aquestes si no es poden demostrar, són indignes de ser pronuncia des per cap persona que es mereixi el respecte. Tot, però, no queda així, i el conductor del programa, si és cert que ha anat així, no es mereixeria estar en una emissora de ràdio, i encara menys pública, pagada per tots els arenyencs i arenyenques, ja que davant d'aquest tipus d'afirmacions, s'ha de tenir la capacitat (estic segur que no pensava el mateix que el tertulià) de fer callar o rectificar les paraules pronunciades, que van contra l'honorabilitat dels funcionaris municipals de la nostra vila.
Des d'aquí demano al director de Ràdio Arenys la reprovació a aquesta actuació i la disculpa cap al col·lectiu de funcionaris municipals i també els oients de Ràdio Arenys que no es mereixen aquest tipus d'afirmacions i calúmnies.