dimarts, 8 de juliol del 2008

Amb ella ha nascut el PP de Catalunya

Us haig de dir que m'ha decebut. Avui quan venia de Mataró escoltava, com acostumo fer diàriament, la tertúlia de Catalunya Ràdio de les 3h, i una de les tertulianes era la Montserrat Nebrera, que aquest cap de setmana optava per la presidència del PPC, que finalment ha recaigut en la candidata de Rajoy, la senyora Sánchez Camacho.
S'ha de dir que entre els tertulians hi havia el mataroní Manel Cuyàs, amb qui no és fàcil discrepar i que defensa molt aferrissadament tot i tots els que estan vinculats a CIU, sobretot a Convergència. Malgrat tot, però, en una tertúlia o en un debat, s'ha de respectar les regles del joc, i això vol dir escoltar, no tallar els altres quan parlen i després rebatre allò que un o una no hi està d'acord, contundentment, si es vol, però amb educació.
No he seguit gens la vida política de Nebrera, però tampoc m'ha passat desapercebuda, sobretot el temps en què feien un bon tàndem amb Josep Piqué, i la veritat és que trobava que era una dona valenta, decidida i amb una gran voluntat per defensar les seves idees i saber-les explicar. Avui, però m'ha decebut, i això que només he escoltat un quart d'hora de debat, el que tardo per arribar a Arenys, més o menys.
És cert que han començat a qüestionar de manera força directa la seva figura, discurs i actitud, i ella no intervenia, però la cosa no ha durat massa temps, i després d'una intervenció ha estat impossible que deixés parlar els altres, i no ho feia amb massa delicadesa, ni ho argumentava. Era aquella situació en què un intenta obstaculitzar les intervencions de l'altre, a base de sorolls, respostes inadequades, actitud defensiva a base de l'atac, que podria arribar fàcilment a l'insult o potser no tant, però amb algun comentari fora de text potser sí. Que no, que aquesta no és la manera!
Ara, a Internet, llegeixo que amb ella ha nascut el PP de Catalunya, donant a entendre que l'altre sector, l'oficial, correspon al PP a Catalunya. Continuarà dins el PP sota la direcció de Sánchez Camacho? Serà un corrent intern? Sortirà del PP? caldrà anar-ho seguint.