diumenge, 30 de març del 2008

Les ulleres del senyor Kuniyoshi i el sentit comú

El professor Yasuo Kuniyoshi de la Universitat de Tòkio ha inventat unes ulleres que enregistren tot el que veuen, i d'aquesta manera pots rebobinar la filmació i recuperar visions passades. L'aplicació que li donen d'entrada és la de poder veure on has deixat un objecte per última vegada i saber on l'has d'anar a buscar.
La notícia diu que és un descobriment revolucionari, però això dependrà del cas que se'n faci i, sobretot, de si alguna empresa ho comercialitza amb ganes o no. Treballar la memòria és important i qualsevol invent pot ser benvingut. Els polítics a vegades tenen pèrdues de memòria i aquestes ulleres potser els podrien ajudar.
Aquests dies que no tenim eleccions a la vista, no veiem a polítics passejant pels mercats, o assistint a festes populars, com si de cop i volta s'oblidessin que existeixen o bé ignoressin l'agenda. Seria interessant recordar el que s'ha fet en campanya i procurar tenir-ho present durant el mandat o legislatura. Les ulleres no sé si servirien per això, i potser s'hauria d'inventar alguna altra cosa, o fer servir algun element inventat des de fa molt temps, però poc utilitzat: el sentit comú.
Veurem si tenen èxit les ulleres, i si són una bona eina per als malalts d'alzheimer, sinó per curar-los, com a mínim per ajudar-se a valdre's durant més temps. Els que sortosament no patim la malaltia, aniria bé que tiréssim del sentit comú en la nostra feina de cada dia.