dijous, 31 de gener del 2008

Partit Català d'Europa

Avui Maragall sorprenia amb la insinuació de presentar-se a les eleccions generals amb el Partit Català d'Europa. En la seva línia europeista, Maragall aposta per una idea més globalitzada de la política, i des de fa molt temps insisteix en les aliances amb Europa.
La darrera vegada que vaig veure en Maragall, li notaves que tenia ganes de continuar actiu en política. És per això que no em venen de nou les seves paraules, encara que tampoc em sorprèn que el seu entorn manifesti el convenciment de que no ho farà. Els partits no s'improvisen i no n'hi ha prou en tenir una imatge, que per alguns serà positiva, i negativa per altres.
Dissabte passat, en període de consulta del Cens, l'Ajuntament va obrir de 10h a 14h, perquè qui ho desitgés hi acudís a comprovar si estava al cens, i per tant s'assegurés que podria votar el proper dia 9 de març. En aquestes quatre hores hi varen anar dues persones. Tampoc han estat moltes les persones que durant els dies d'exposició del Cens, han volgut comprovar si hi figuraven. Conclusions? Es pot considerar massa simplista, però tot fa pensar que el nivell d'abstenció pujarà.
En fòrums que s'han posat en marxa arran de la notícia, hi ha qui creu que potser si Maragall presentés el seu nou partit a les eleccions, hi hauria un estímul perquè gent desenganyada no es quedés a casa i acudís a votar.
En aquestes eleccions hi ha molts interrogants que caldrà buscar-hi resposta: el paper de Ciudadanos; el possible càstig català a Zapatero per l'incompliment d'unes quantes promeses; la reacció dels simpatitzants populars, després de la sortida de Piqué i l'arraconada de Gallardon; però sobretot el nivell de participació.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Xavier. Avui també he escrit un article sobre el Partit Català d'Europa.

Salut!