dimecres, 23 de gener del 2008

Detencions i demagògia

Avui volia parlar de les detencions i encarcerament de dotze persones a Barcelona, a qui s'acusa de planejar atacs suïcides a la capital catalana. Crec que la notícia és prou greu i ens ha de fer pensar a tots, tant pel fet en si mateix com per la reacció i comentaris que se'n deriven. En els fòrums d'Internet es poden trobar frases xenòfobes que no fan res més que posar en perill la convivència a la nostra societat, que és diversa i plural.
Algunes declaracions de responsables polítics no han estat massa afortunades, i han fet palès que no sempre s'està a l'alçada de les circumstàncies. Cal confiar en les forces de seguretat i en la gent honesta, autòctons i nouvinguts.
Volia parlar de les detencions, però tot fent el recorregut habitual pel món dels blogs, he anat a parar a un apunt ple de demagògia, que m'ha avergonyit. He pensat que hi ha persones que no els importa quedar en ridícul i posar en dubte la seva categoria humana, per tal de criticar posicions contràries. La veritat és que em sap greu, perquè l'esperit crític i les diferències d'opinió són positives i no cal falsejar la realitat o manipular-la, per aconseguir bons debats i enriquir-nos mútuament. Quan se'n fa mal ús, no s'arriba a cap lloc, i és una pèrdua de temps i de prestigi.