divendres, 25 de gener del 2008

No et quedis al marge

Aquesta setmana han tingut lloc les inscripcions per a nous cursos d'informàtica; unes inscripcions en què en poques hores s'han ocupat totes les places. "No et quedis al marge de les noves tecnologies", és un bon lema per animar aquelles persones que, pel que sigui, no estan massa familiaritzades amb els ordinadors, però que volen aprofitar l'ocasió per aprendre o millorar les seves incursions en el món de les TIC, encara que sigui en el vessant més bàsic.
És important oferir activitats per a totes les franges d'edat, o afavorir iniciatives ciutadanes, i aconseguir d'aquesta manera implicar i interessar a tothom, perquè la nostra societat cada vegada té més espai per al lleure, i cal una bona oferta i a poder ser ben variada, per evitar que el ventall d'activitats o aficions es redueixi a passar l'estona davant d'un televisor o prendre una actitud passiva.
Arenys de Mar, des de sempre ha tingut una bona oferta cultural, encara que el problema es troba més en la capacitat de moure gent i evitar que sigui sempre la mateixa la qui assisteixi a tots els actes. Això passa bastant a tot arreu i per això és clau aconseguir la fórmula perquè cada vegada hi hagi més persones que s'apuntin al grup actiu, i això passa, entre altres, per diversificar les activitats, més que incrementar-ne el seu nombre. Aquesta feina ens toca a tots, i és bo que hi posem el nostre gra de sorra.