dimarts, 22 de gener del 2008

Aparcament dels jardins del Xifré

Ahir dilluns s'inaugurava el nou aparcament d'Arenys de Mar, sota les feixes del Xifré. No he tingut l'ocasió d'anar-lo a veure, però totes les persones que ho han fet, n'han quedat gratament sorpreses. L'obra era important, i haver-la aconseguit és un mèrit de tots i en benefici de tots.
Les circumstàncies (per no entrar en detall) han fet que el nombre de places d'aparcament (430) sigui prou gran, (288 de rotació) com per ajudar a descongestionar l'excés de vehicles de la nostra població. Els problemes d'aparcament no queden del tot solucionats, perquè falten més places, però també sobren cotxes, o millor dit, caldria que ens desplacéssim més a peu, per anar d'una part a l'altra de la vila.
Recordo el primer aparcament subterrani que es va fer a Vic, en què més d'un creia que no s'amortitzaria, que era una obra gairebé innecessària. La veritat és que en pocs anys se n'han fet dos més al costat, i encara que desconec el nivell d'ocupació, a ningú se li escapa que ha estat una obra necessària i útil.
Arenys necessita més aparcaments, i a superfície no queden gaires possibilitats; caldrà doncs, buscar alternatives, algunes d'elles ja se n'ha parlat en més d'una ocasió. I la Riera? aquesta pregunta ens l'hem fet molta gent, i convindria que se la fes tothom. La nostra Riera ha de continuar essent un pàrquing a l'aire lliure? És un problema només d'estètica?
La veritat és que, arribant a Arenys per la part de dalt, no tens la sensació d'entrar a Sinera, sinó més aviat a un gran aparcament de cotxes, encara que passejant pots arribar a ignorar-los. A la part baixa, és un mica al revés: els cotxes te'ls trobes circulant gairebé entremig de les cames. En una banda o l'altra, els cotxes són els gran protagonistes.
Des d'aquesta setmana tenim gairebé tres-centes places noves per aparcar, però les obres no s'han acabat. Ens falta la part exterior, la que veurem cada dia, passejant per la Riera. Cal que de la mateixa manera que la gent es felicita pel resultat de l'interior, pugui celebrar l'acabament exterior, i que, junt amb les obres de l'entorn del Xifré, aconseguim un rentat de cara al centre neuràlgic de la vila. (i si reduïm l'ús del cotxe, molt millor).