dimecres, 30 de gener del 2008

No s'hi val mentir

No s'hi val desqualificar, ni mentir, sinó en tot cas discrepar i argumentar el per què. ...no hi estic d'acord; crec que és equivocat; no té sentit; és una interpretació agafada pels pèls; l'argumentació no s'aguanta; s'equivoquen d'estil... però mai falsejar ni mentir.
El Ple d'avui ha estat el que ha estat i cadascú n'haurà tret les seves conclusions. S'ha evidenciat la legalitat, i s'ha qüestionat el sistema. Jo en el bloc ara no entraré a valorar-ho, però m'ha sabut greu que al final del Ple es mentís. No es pot afirmar que no s'han convocat reunions amb els grups municipals, per parlar dels Organismes Autònoms i el seu futur. No es pot dir que és la paraula d'un contra la de l'altre, i quedar-se tan tranquil, quan no és cert.
Ens podien dir que les reunions no varen ser profitoses, (jo no ho veig així, però segur que podien haver anat millor). Ens poden dir que a la darrera reunió no hi va haver suficient diàleg i que va faltar consens. Però no ens poden dir que no ens vàrem reunir.
Ens vàrem reunir el 5 de setembre de 2007, a les 19h. i el dia 28 de novembre de 2007. En aquesta segona reunió es va parlar també de l'Avantprojecte del Pressupost 2008.
De la reunió del dia 5 de setembre no es va aixecar acta, i així ho vaig respondre el dia 9 d'octubre, a través de la Bústia Municipal (en tenim còpia), per una carta tramesa per un/a regidor/a d'un grup municipal. No hi va haver acta, però es va parlar exclusivament dels Patronats i es va demanar opinió als portaveus presents sobre el futur dels Organismes Autònoms, i es va comunicar que s'havia encarregat un estudi a una empresa externa, i ens vàrem comprometre a fer-los arribar l'informe final. A la reunió del dia 28 de novembre es va fer entrega del document.
Si no volem cansar els vilatans, ni enganyar-los, cal un diàleg serè i constructiu, però no és bo mentir i acusar de mentider a l'adversari polític. És una reflexió que tots plegats ens hem de fer.