diumenge, 27 de gener del 2008

La defensa de la família i la demagògia

Jo em declaro defensor de la família davant qualsevol persona que hi estigui en contra. La defensaré on calgui i escoltaré tots els arguments en contra, per combatre'ls amb el diàleg i sense demagògia.
Atenció, però, i no ens confonguem. Hi ha molts models de família, i no només és bona aquella formada per una parella heterosexual i 10 fills, com algú ens vol posar de mostra. Em declaro defensor de la família, en tots els seus models possibles, i renuncio a comparar-los i qualificar-los. No sóc jo qui ho ha de fer, ni tampoc el president de e-cristians ni els neocatecumenals.
Jugar a bons i dolents és un frau, ja que valdria més la pena dedicar tots aquests esforços per combatre els obstacles que priven que moltes famílies puguin avançar; seria molt millor lluitar contra la injustícia i ajudar les famílies pobres i les desestructurades, en lloc de fer grans manifestacions per autoenganyar-se pensant que són els que ho fan bé.
Està molt bé que es trobin en una cerimònia religiosa, però que no ignorin la resta de la comunitat catòlica que s'ho està passant malament. No és prohibint l'avortament, que faran famílies cristianes; no és prohibint els matrimonis entre persones del mateix sexe, que acostaran les persones a Déu. M'avergonyeix tanta instrumentalització de la fe, per part de grups polítics i poders econòmics. Creieu que són més catòlics els militants del Partit Popular que no pas els d'Izquierda Unida? Potser és perquè van més a missa?
Ja em perdonareu aquells que no combregueu amb mi, però no és prohibint que es solucionen les coses, sinó donant alternatives, i sobretot donant exemple d'humilitat, de servei, d'estima, i deixant l'orgull, la prepotència i la supèrbia, ben lluny de casa.

1 comentari:

Dessmond ha dit...

Trobar-se en una cerimònia religiosa està bé. Potser el que no s'hauria de fer és convertir-ho en notícia. La informació en realitat va per altres camins. Això són ganes de marejar la perdiu i generar un debat fals. Aquesta forma d'interpretar l'Església és a les catacombes. No a l'hora punta d'un telenotóicies.