dimarts, 26 de desembre del 2006

Els Pastorets de Mataró

Tal com us comentava en el post anterior, ahir el vespre vàrem assistir a la representació de Els Pastorets, a Mataró, que enguany celebren els seus 90 anys. Precisament va ser el dia de Nadal quan va tenir lloc la primera representació, i per aquest motiu els organitzadors van voler començar-hi el cicle d’enguany.
Avis, fills i néts vàrem anar a la Sala Cabañes
alguns per primera vegada – per gaudir del treball del nombrós ventall de participants, de totes les edats, que actuen a l’obra. Us haig de dir que, tot i la seva durada – unes quatre hores – no se’m va fer llarg, encara que tot fent broma comentàvem que ja coneixíem l’argument.
S’ha de felicitar la Sala Cabañes l’esforç que suposa organitzar la representació de Els Pastorets, i també la de tots els participants que hi figuren. L’escenografia està molt ben aconseguida, i té molt mèrit ara que les noves tecnologies poden fer estralls. La impressió que tenia és que ens trobàvem davant d’una obra d’artesania, on valores molt el resultat obtingut tenint en compte les eines per fer-ho.
Tot i així, però, m’imagino que Els Pastorets d’avui, han evolucionat molt i que qui els hagi seguit de fa temps, ens ho podria ben explicar.
També es mereixen una felicitació l’orquestra i el seu director, i els cors que de tant en tant es feien sentir. Hi havia alguna veu molt bonica i ben treballada, com per exemple la de l’arcàngel Gabriel, o la de la mateixa Verge Maria, i tot plegat ens va fer passar una vetllada de Nadal molt plaent, rememorant els temps de la nostra infantesa.