diumenge, 17 de desembre del 2006

Ciudadanos i el VIA ens conviden

Ciudadanos partido de la ciudadania i el VIA, ens conviden divendres 22, al Calisay. Els primers per presentar-nos els tres diputats del Parlament, i presentar-se ells de cara a les eleccions municipals. El VIA (Veïns Independents d’Arenys) ens convida a brindar amb cava per al futur d’Arenys, una altra manera de presentar-se, encara que no és la primera vegada.
Els dos grups, un partit polític i una plataforma ciutadana, tenen coses en comú, a part de convidar-nos a la mateixa hora – les 19h – i al mateix lloc – el Calisay - . Cap dels dos ha manifestat clarament que es vulguin presentar a les properes eleccions municipals, ni tampoc ho han desmentit, més aviat tot fa pensar que volen presentar-s’hi. Per altra banda, les dues formacions es manifesten ciutadans independents, que volen fer canviar la manera de fer política dels partits clàssics del nostre país. Totes dues formacions estan per la participació, per fer més propera l’administració pública als administrats.
Si ens quedéssim aquí, podríem suggerir-los de fer una convocatòria conjunta, i celebrar-ho tots plegats, però hi ha alguna diferència que pot ser molt important: el VIA fa temps que està treballant temes locals, els ha exposat i fa un seguiment de la vida política arenyenca. Està intentant retratar la realitat per analitzar els problemes actuals i trobar-hi solucions. El cas de Ciudadanos és diferent. Encara és hora que es plantegin quina és la política local i què caldria millorar a Arenys. Només tenen après el discurs genèric que els varen passar des de l’organització central. Una mica com passa amb el PP d’Arenys, en què el seu programa electoral és el mateix de tot arreu, amb l’afegit d’una o dues línies autòctones. La diferència estaria en el coneixement de la realitat arenyenca, ja que l’han trepitjat i governat, cosa que Ciudadanos no en tenen ni idea.
M’agradaria assistir als dos actes, però això només serà possible si m’hi estic una estona a cada lloc. M’agradarà veure l’acte de Ciudadanos i comparar-lo amb el primer que varen fer a Arenys, quan encara no s’havien constituït com a partit polític, i per tant no tenien representació parlamentària com ara. La sala Josep M. Arnau es va omplir de bat a bat, amb gent dreta. Uns pocs érem d’Arenys (ens van convidar a alçar la mà). La majoria venien de fora o bé eren claca (entre ells l’impresentable catedràtic de l’Autònoma). Ara ja són alguna cosa, políticament parlant, i potser hi haurà més arenyencs, perquè hauran perdut la por.
Veurem si les dues agrupacions faran candidatura per a les municipals de maig. Jo només els demanaria que ho facin, sempre i quan presentin un projecte sòlid per al futur d’Arenys, i que es quedin fora si només volen fer el numeret i sortir a les estadístiques.

1 comentari:

Anònim ha dit...

La gent del PP d'Arenys està força preocupada per si el partit anticatalanista "Ciudadanos" es presenta.

Si el partit de Boadella fa acte de presència a les locals del maig el segon regidor del PP és una utopia i pot arribar a perillar l'única cadira que tenen a la casa consistorial.

Cal dir que gent del PP i vinculada a l'Opus Dei ha estat fent campanya per Ciutadans de cara a les autonòmiques... en fi, a veure com acaba tot plegat!

Salutacions!