dimarts, 5 de desembre del 2006

Els grups municipals d’Arenys ens informen

Aquesta tarda m’he llegit les dues pàgines de l’informatiu municipal “A tocar ratlla”, que es dediquen als grups municipals d’Arenys de Mar, i m’agradaria fer els meus comentaris.

CIU, que forma govern amb el PP, novament amb majoria absoluta (en el proper Ple Municipal s’incorporarà la nova regidora), parla de les inversions i projectes per al 2007, i ho fa recollint totes aquelles obres urbanístiques que tenen previst pressupostar i executar durant l’any en què hi haurà eleccions municipals i que de ben segur voldran revalidar el triomf. No deixa de ser el discurs de sempre, molt apropiat per qui ostenta el govern.
El PP no parla de política municipal, sinó que es lamenta per la reedició del pacte dels tres grups d’esquerra al Govern de la Generalitat, “en contra de la voluntat del poble català” (això ho diuen ells). Defensa el dret de CIU de governar Catalunya (a Arenys el PP i CIU estan molt units) i veuen amb preocupació com adreçar-se al ciutadà per demanar-li el vot. Jo pensava que ho deien per ells mateixos, sobretot tenint en compte que el PP espanyol voldria modificar la Constitució, per tal de retallar competències a les autonomies, i no permet que es pugui parlar en català al Congrés de Diputats. Sembla, però, que es consideren tan insignificants a Catalunya, que ja no pensen en millorar els seus propis resultats.
El PSC justifica el suport a CIU en l’aprovació de les Ordenances Fiscals, per interès dels arenyencs i recorda al govern que en la recuperació de la majoria absoluta, es trobaran amb el mateix PSC dialogant i amb crítica constructiva. Acaba l’escrit dient: “...qui no sap tenir un paper digne a l’oposició tampoc no el tindrà gaire millor al govern”. No sé si es tracta d’una lloança al seu paper o bé una crítica a alguna altra força política.
ERC parla de la seva proposta de “Carta municipal de tributs”, que va presentar al Ple Municipal d’aprovació de les Ordenances Fiscals. Una proposta, per cert, que el regidor Jordi Pera m’ha recordat que no havia comentat en els meus escrits. Em guardava una carta a la màniga per al dia 21 de desembre, en el programa Nocturn de Ràdio Arenys, però que m’avanço per dir-li que ho trobo ben pensat, i que fins i tot es podria anar més enllà i crear la carpeta del ciutadà. També coincideixo amb ERC en lamentar-se per la incapacitat del govern de posar en marxa la taxa de clavegueram vinculada al consum d’aigua, “...com a pas previ a la gestió del cicle integral de l’aigua”.
ICV justifica la seva actitud en front la resta de grups municipals, o millor dit, critica les bones relacions del PSC i ERC amb el govern municipal, però no ho fan per gelosia sinó convençuts que van errats i amb la confiança de recuperar-los sempre i quan no es subordinin als interessos de CIU. Ho argumenta amb la incapacitat del govern per negociar amb la propietat privada per obtenir els millors resultats per al conjunt de la població.
El regidor no adscrit no opina, perquè no el deixen opinar, encara que estic convençut que, si pogués, es posaria al costat d’ICV.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Xavier.

Opino igual que ICV en algunes coses sí i en altres no, com fora lògic.

Siau.

Lluís Blanchar