dimecres, 27 de desembre del 2006

El Ple del mandat

Aquest vespre hi ha convocat el Ple Municipal del mes de desembre on, entre altres temes, destaca l’aprovació inicial del Pressupost 2007; l’aprovació inicial del Pla d’Ordenació Urbanística d’Arenys, i l’aprovació inicial del Pla Especial del Port. Com es pot comprovar, no serà un Ple qualsevol sinó que s’hi concentra molta feina, i es decideix el futur d’Arenys.
Avui l’equip de govern recupera la majoria absoluta, i per això podrà aprovar, sense haver de pactar amb els grups de l’oposició, tant el pressupost com tots els altres punts de l’ordre del dia. Tot i així, segons han vingut manifestant tots els grups municipals, s’ha estat fent un treball de consens, ja sigui perquè durant dos anys no hi havia majoria de govern, o perquè s’ha valorat positivament el fet d’anar més junts en temes com el Pla d’Ordenació Urbanística, i tot fa suposar que les propostes que es presenten al Ple venen força consensuades. Sigui com sigui estarem a l’expectativa de veure qui i com s’aproven aquests punts rellevants per al nostre futur.
El pressupost que s’aprovi serà gestionat per l’actual equip de govern fins al mes de maig. Després caldrà veure si l’equilibri de forces es manté i continua la mateixa coalició governamental, o bé hi ha un canvi de papers. Quant al Pla d’Ordenació Urbanística, la seva transcendència és a mitjà i llarg termini, i és per això que convé que es tracti d’un bon treball, que ens ordeni el municipi de cara el futur, de manera que no hipotequi el creixement necessari, però eviti qualsevol exageració urbanística que pogués posar en perill l’equilibri que fins ara hem anat mantenint.
El títol del post no és exagerat, sobretot si tenim en compte que els treballs d'elaboració del Pla d'Ordenació Urbanística d'Arenys es varen iniciar a l'anterior mandat, i estaven a punt de ser aprovats, però no hi va haver acord entre els tres partits del govern (PSC-ERC-ICV). Han passat tres anys i mig, perquè s'arribés a portar a aprovació el Ple, però entremig hi ha hagut ball de bastons, dimissió de l'exregidor d'Urbanisme, i processos judicials en marxa. Avui es tanca una etapa i en comença una altra, la de l'exposició pública i les seves possibles al·legacions.