dilluns, 24 de desembre del 2012

Un Nadal entremig de molta violència

No n'hi ha un pam de net! Amb aquesta expressió acabàvem molts comentaris, i avui et ve al cap quan acabes de llegir la premsa. Hi ha, però, alguns països que intento passar de llarg. Síria amb el seu president sanguinari em deixa rabiós, sense poder entendre l'home, la incapacitat de lluitar contra la injustícia. ¿Rússia i la Xina, que han vetat la intervenció bèl.lica, poden tenir la consciència tranquil·la, veient les imatges horroroses dels atacs de l'exèrcit d'Assad?
M'imagino què pensarem i direm d'aquí uns anys, quan analitzem els fets luctuosos i criminals de Síria. Com titllarem el paper d'institucions com l'ONU o la UE. Ens lamentarem d'haver permès tantes morts, només per defensar la poltrona d'un rei que ha perdut tots els valors, en permetre que els seus ciutadans morin esclafats pel seu exèrcit.
Avui 24 de desembre havia de parlar de Pau, d'Amor... Però no podem tancar els ulls a tanta injustícia. Podem parlar de la presa de possessió d'Arthur Mas, com a nou president de la Generalitat de Catalunya, però recordant què està passant a uns quants quilòmetres més a l'est, a mans d'un sanguinari que resisteix gràcies a dues dictadures mundials: Rússia i la Xina, i la impotència de la resta del món.
El pessebre, les nadales, la missa del gall ens conviden a celebrar el naixement de Jesús. Tot això en un any de crisi, en què moltes famílies han perdut la feina, i a d'altres se'ls ha reduït el sou. Tot plegat en un món ple d'injustícia, amb morts fent cua per comprar el pa, víctimes de violència sexual, sense que l'estat hi faci res per evitar-ho, i a casa nostra tot a punt per a una col·lisió. On és la Pau?
Malgrat tot, permeteu-me que us desitgi una santa nit de Nadal, que ens il·lumini per deixar enrere tanta injustícia. Que tingueu tots un bon Nadal.